Примена на бисквити

Што се колачиња?

Колаче е мала текстуална датотека која се пренесува на корисничкиот компјутер при негова посета на интернет страната. Интернет местото овозможува подобро корисничко искуство и следење на стаистиката на посети. Колачињата можат да бидат сочувани различен временски период, само во тек на вашето пребарување или подолго.

Кој вид на колачиња содржи интернет местото?

На своите интернет страни ги употребуваме овие видови колачиња:

Сопствени колачиња, кои можат да бидат привремени и да траат само за време на корисничкото пребарување, а задолжителни се за правилна функција на некои апликации односно функционалност на интернет страните. Подолготрајните колачиња ги употребуваме за чување и примена на информации кога корисникот следниот пат ќе го посети тоа место и за следење на посетите.

Другите колачиња потекнуваат од други, партнерски интернет места. Medis, d.o.o., за следење на посетите и статистика на своите интернет страни употребува аналитичка програмска опрема Google Analytics.

За прикажување на своите видео огласи или други видео содржини на интернет местото го употребуваме интернет сервис You Tube (Google Inc.). Колачето на сервисот You Tube се припрема на корисничкиот уред дури откако корисникот ќе го отвори видеото.

1. Колачиња на сопственото интернет место

 Име на колачетоЦелТраење на колачетоКомпанија
fe_typo_userГрижа за правилна работа на интернет странатаСе додека не го затворите пребарувачотMedis, d.o.o.
PHPSESSIDГрижа за правилна работа на интернет странатаСе додека не го затворите пребарувачотMedis, d.o.o.


2. Колачиња на надворешни интернет места/сервиси

 Име на колачетоЦелТраење на колачетоКомпанија
_gaСтатистика за посета на интернет страната2 годиниGoogle Inc.
_gatСтатистика за посета на интернет страната10 минутиGoogle Inc.
_utmaСтатистика за посета на интернет страната2 годиниGoogle Inc.
_utmbСтатистика за посета на интернет страната30 минутиGoogle Inc.
_utmcСтатистика за посета на интернет странатаСе додека не го затворите пребарувачотGoogle Inc.
_utmzСтатистика за посета на интернет страната6 месециGoogle Inc.

Администратор на колачињата на интернет местото

Medis, d.o.o.

Брнчичева 1
1231 Љубљана – Чрнуче
Словенија

Насмевката не се плаќа, а може чудесно да влијае на луѓето околу нас и на нас самите. Да се погрижиме за беспрекорна насмевка!
Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Достапно во аптеките и специјализираните продавници.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба. За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close