Gengigel спреј
20 ml

Gengigel спреј

За потешко достапни места во усната празнина
Клинички докажано дејство
 

Gengigel спреј

За потешко достапни места во усната празнина
Клинички докажано дејство

Gengigel во облик на спреј особено е погоден за употреба на потешко достапни места или болни површини во усната празнина. Содржи хијалурoнска киселина која обезбедува моментална помош при ублажувањето на симптомите кај воспаленијата на пародонталните ткива.

 

Gengigel спреј овозможува брза и ефикасна помош кај:

  • воспалени, болни и непца кои крварат
  • афти и други ранички во усната празнина
  • продлабочени џебови во непцата
  • гингивитис и пародонтитис
  • оштетени непца при вадење, чистење на забите или хируршка интервенција
  • иритирани ткива во усната празнина поради фиксни (коронки, мостови) или мобилни забни протези.
Начин на употреба

Прснете 1 до 2 пати на потешко достапно воспалено или болно подрачје, 3 до 5 пати на ден, најмалку 3 до 4 недели, односно се додека не исчезнат сите симптоми на пародонталната болест.

Состав

0,01-процентна хијалуронска киселина, ксилитол, алкохол, помошни супстанци

Упатствa

Gengigel помага во зараснување на оштетените непца, ја намалува болката и ги отстранува афтите

Насмевката не се плаќа, а може чудесно да влијае на луѓето околу нас и на нас самите. Да се погрижиме за беспрекорна насмевка!

Други производи од Gengigel

Прелистајте ја палетата производи за орална нега и изберете свои.

Достапно во аптеките и специјализираните продавници.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба. За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close