Gengigel Први запчиња

За мирни ноќи и насмеани денови

Најчести знаци кои го најавуваат никнувањето на првите запчиња се плач, немир, поизразено лигавење, ставање во уста на различни предмети, црвени и отечени непца, може да се појави и осип на кожата на лицето и благо покачена телесна температура.

Gengigel dojenček
Ја намалува болката при никнување на запчињата и носи насмевка на лицето на бебето.

Gengigel први запчиња

  • Ја намалува болката при никнување на забите
  • Ја зголемува еластичноста на непцата
  • Го забрзува заздравувањето на непцата

Искуствата на родителите велат дека со помош на гелот Gengigel први запчиња кај бебињата е значително намалена болката и нелагодноста.

Производот има пријатен вкус и е сосема безбеден.
Нема несакани дејства и интеракции со други производи или лекови и не е штетен ако се проголта.

Што велат мајките?

Деновите на вашиот мал јунак нека бидат весели, насмеани и сончеви.

За бзгрижни и мирни ноќи пропратени со слатки сништа.

Gengigel dojenček

Ја намалува болката при никнување на запчињата и носи насмевка на лицето.

Не е штетен доколку се проголта

Без лактоза

Без глутен

Без вештачки конзерванси

Без алкохол

Без шеќер

Gengigel први запчиња

Gengigel први запчиња, 20 ml

Главна состојка: Sodium Hyaluronate 0,54%

Други состојки: Aqua, PEG 400, Xylitol, Polyvinyl Alcohol, Cellulose Gum, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, PVP, PVM/MA copolymer, VP/Eicosene Copolymer, Glyceryl Laurate, Polycarbophil, Sodium Saccarinate, Monobasic sodium phosphate, Choline alfoscerate, Trisodium phosphate dodecahydrate, Sodium Lactate, Disodium EDTA, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

Слој од гелот рамномерно втријте го на непцата, 3 до 6 пати на ден, односно по потреба. Гелот се лепи на непцата и забите и делува долготрајно.

За продолжено чувство на ублажување на болката се препорачува нанесување на гелот после оброк или пред спиење. 

Упатство за употреба
Gengigel
close