Gengigel хидрогелен раствор за уста
150 ml

Gengigel хидрогелен раствор за уста

За секојдневна превентивна грижа на непцата
Клинички докажано дејство
 

Gengigel хидрогелен раствор за уста

За секојдневна превентивна грижа на непцата
Клинички докажано дејство

Gengigel хидрогелен раствор за уста содржи хијалуронска киселина и е погоден за одржување на здравјето во усната празнина. Поради тоа се препорачува негова секојдневна употреба за хигиена на усната празнина. Ефикасен, практичен и сигурен раствор, делува рамномерно на целата површина на усната слузокожа.

 

Gengigel хидрогелен раство за уста:

  • Ги одржува непцата здрави
  • Наменет е за редовна, секојдневна употреба
  • Ги смирува непцата по четкање на забите со четкичка

Пружа ефикасна помош за:

  • воспалени, отечени и непца кои крварат
  • афти и други ранички во устата
  • оштетени и иритирани непца
Начин на употреба

Во приложената мерилка ставете 20 мл од растворот, испирајте 1 до 2 минути, потоа исплукнете.

Хидрогелниот раствор за уста е спремен за употреба и не се разредува.

Gengigel хидрогелен раствор за уста можете да го употребувате превентивно како дел од секојдневната хигиена на усната празнина од 2 до 3 пати на ден.

Кај болестите на непцата во усната празнина потребно е да се испира 3 до 5 пати на ден, најмалку 3 до 4 недели, односно додека не исчезнат сите симптоми на пародонталната болест.

Состав

0,025-процентна хијалуронска киселина, ксилитол, алкохол, помошни супстанци

Упатствa

Gengigel помага во зараснување на оштетените непца, ја намалува болката и ги отстранува афтите

Насмевката не се плаќа, а може чудесно да влијае на луѓето околу нас и на нас самите. Да се погрижиме за беспрекорна насмевка!

Други производи од Gengigel

Прелистајте ја палетата производи за орална нега и изберете свои.

Достапно во аптеките и специјализираните продавници.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба. За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close