Gengigel гел
20 ml

Gengigel гел

За редовна грижа на болестите на непцата
Клинички докажано дејство

Gengigel гел

За редовна грижа на болестите на непцата
Клинички докажано дејство

Gengigel гел е особено погоден за лесно достапни места во усната празнина при актуелни состојби на пародонтални болести (гингивитис, пародонтитис), афти и други ранички во усната празнина. Содржи хијалурoнска киселина која обезбедува моментална помош при ублажувањето на симптомите кај воспаленијата на пародонталните ткива.

Gengigel гел овозможува брза и ефикасна помош кај:

  • воспалени, болни и непца кои крварат
  • афти и други ранички во усната празнина
  • продлабочени џебови во непцата
  • гингивитис и пародонтитис
  • оштетени непца при вадење, чистење на забите или хируршка интервенција
  • иритирани ткива во усната празнина поради фиксни (коронки, мостови) или мобилни забни протези.
Начин на употреба

По правилна орална хигиена со чист прст нанесете од гелот на непцето и нежно масирајте. Нанесете гел од 3 до 5 пати на ден во период од најмалку 3−4 недели, односно додека сите симптоми на пародонталната болест не се повлечат.

Состав

0,2-процентна хијалуронска киселина, ксилитол, алкохол, помошни супстанци

Упатствa

Gengigel помага во зараснување на оштетените непца, ја намалува болката и ги отстранува афтите

Насмевката не се плаќа, а може чудесно да влијае на луѓето околу нас и на нас самите. Да се погрижиме за беспрекорна насмевка!

Други производи од Gengigel

Прелистајте ја палетата производи за орална нега и изберете свои.

Достапно во аптеките и специјализираните продавници.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба. За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close