Како да се избегнат тегобите

Правилна хигиена на усната празнина

За здрави непца најмногу што можеме да направиме е редовна и правилна орална хигиена, што вклучува четкање на забите два пати на ден и чистење со забен конец еднаш на ден. Исто така се препорачува чистење на непцата и јазикот бидејќи на нивната површина има голем број на микроорганизми, но и поради лошиот здив од устата.

Како важен дел од секојдневната орална хигиена се препорачува Gengigel хидрогелен раствор за испирање на усната празнина, а Gengigel гел и Gengigel спреј се ефективна помош кај првите знаци на инфекција на непцата.

Редовна посета на стоматолог

Редовната посета на стоматолог е задолжителен дел во одржувањето на здрави заби и непца. Стоматологот ќе Ви помогне со совети за ефикасна орална хигиена, ја контролира здравствената состојбата на забите и непцата, го чисти забниот камен и изведува стоматолошки интервенции.

Еднаш годишно се препорачува посета на специјалист на болести на уста и пародонт кој ќе се погрижи за превентивната нега на усната празнина: преглед на забите, непцата, јазикот и дното на усната празнина. Истовремено ја мери и длабочината на пародонталните џебови, професионално чистење на забите (отстранување на забниот камен и полирање на забите) и едукација за правилна орална хигиена (начин на четкање и чистење со забен конец, употреба на забни пасти и интердентални четкички).

Совети од специјалист

Производи од линијата Gengigel

Разгледајте го богатиот избор на производи и одберете го својот Gengigel.

Безопасен доколку се проголта

Безопасен доколку
се проголта

Погоден за вегани

Погоден
за вегани

Без шеќери

Без
шеќери

Без лактоза

Без
лактоза

Без глутен

Без
глутен

Без ГМО

Без
ГМО

Мислење на корисниците

Izdelki Gengigel

Достапно во аптеките и специјализираните продавници. Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба.

За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close