Здравјето на усната празнина за уникатен бакнеж

 Тимот на Gengigel

Тимот на Gengigel

Со цел да се подигне свеста за важноста на здравјето на усната празнина, во месец март се одбележува Светскиот ден на оралното здравје.

Грижата за здравјето на забите и усната празнина е исклучително важна, бидејќи влијае на целокупната благосостојба и квалитет на живот. Сите промени во усната празнина влијаат на нашето здравје и поради тоа се препорачува секојдневна грижа за оралната хигиена, како и превентивна посета на стоматолог. Пријатниот здив кој е резултат на добрата орална хигиена, може да го разубави најубавиот и природен облик на искажување на љубов- бакнежот.

Подари ми само еден мал бакнеж

Бакнежот има многу облици и безброј значења. Со бакнежот искажуваме љубов, ги поздравуваме пријателите или членовите на семејството, пренесуваме порака на партнерот или ја зацелуваме раничката на детското раче. Заедно со орангутаните и џуџестите шимпанза, луѓето по бакнежите се разликуваат од животните, кои својата наклонетост ја покажуваат на друг начин. Бакнувањето е одамна присутно во нашата култура и живот и поради тоа оралната хигиена е многу важна. Усните и нашиот здив можат да пренесат многу информации за нас.

Заедно со нас прославете го месецот на Gengigel и учествувајте во наградната игра со споделување на фотографија!

Бакнежот може да има многу значења, а всушност има само едно – љубов. Споделете ја Вашата љубов со нас и пратете ни бакнеж. Објавете фотографијата со бакнеж на интернет страницата за наградната игра и можете да добиете една од прекрасните награди:

  • 1 Професионално отстранување на забен камен
  • 24 пакети со Gengigel производи

* Наградната игра ќе се одржува на англиски јазик.

Бакнувањето ги подобрува оралната хигиена и расположението

Се разбира, ги имаме на ум бакнежите кога нашите усни се спојуваат со усните на нашиот партнер. При тоа разменуваме плунка, а со неа и сите микроорганизми кои живеат во усната празнина. Доколку Вие и вашиот партнер одржувате здрава орална хигиена, сето ова има многу предности, како забавеното размножување на бактериите, неутрализација на штетни киселини и превенција од кариес. Бакнувањето согорува калории, го зголемува излачувањето на ендорфин, го подобрува изгледот на кожата и ги зближува партнерите.

Орална хигиена за најубави бакнежи

Без разлика дали го бакнувате детето за добра ноќ или партнерот за добро утро, добрата орална хигиена е секогаш добредојдена. Покрај редовното миење на забите, чистење со забен конец и употреба на водичка за испирање на уста, со себе носете и гуми за џвакање кои многу брзо ќе го освежат Вашиот здив. Не заборавајте да пиете многу вода, со што се зголемува излачувањето на плунка и се хидрира Вашата усна празнина и усните. За нежни и меки усни, препорачуваме и редовно користење на балзам.

Izdelki Gengigel

Достапно во аптеките и специјализираните продавници. Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба.

За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close