Оштетени непца

Оштетени непца

Носење на забни апарaтчиња, забни протези, коронки, мостови и останати ортодонтски помагала често ја иритираат и оштетуваат усната слузокожа. На неа се создаваат ранички придружени со воспаление, оток, болка и крварење. Непцата можат да се повредат при стоматолошки интервенции, како вадење на заб и ултразвучно чистење на забите.

Улогата на Gengigel во зараснување на раните во усната празнина

Улогата на Gengigel во зараснување на раните во усната празнина

  1. На местото на повреда на непцето се појавува оток придружен со болка и крварење.
  2. На почетокот на зараснување на раната се формира мрежа од протеински влакна во која навлегуваат крвни плочки. Формираниот тромб ја затворараната и на тој начин спречува прекумерна загуба на крв.
  3. Кога ќе нанесеме Gengigel на раната, хијалурноската киселина од Gengigel навлегува во отворите на мрежата, каде делува антивоспалително и го намалува отокот. Хијалуронската киселина им помага на околните клетки да создаваат колаген кој е главна состојка на новото ткиво. Gengigel на површината на раната создава тенок слој кој ја штити раната од бактерии и останати страни тела.
  4. На крај мрежата и тромбот исчезнуваат, а ткивото се обновува.
  5. Раната е зарасната.

Совети од специјалист

Производи од линијата Gengigel

Разгледајте го богатиот избор на производи и одберете го својот Gengigel.

Безопасен доколку се проголта

Безопасен доколку
се проголта

Погоден за вегани

Погоден
за вегани

Без шеќери

Без
шеќери

Без лактоза

Без
лактоза

Без глутен

Без
глутен

Без ГМО

Без
ГМО

Мислење на корисниците

Izdelki Gengigel

Достапно во аптеките и специјализираните продавници. Пред употреба внимателно да се прочита упатството за употреба.

За информации за индикации, мерки на претпазливост и несакани ефекти на медицинскиот препарат посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Gengigel
close